'Rocky' krijgt na 'Creed' nog een spin-off over bekende rivaal

'Rocky' krijgt na 'Creed' nog een spin-off over bekende rivaal

Drago krijgt zijn eigen film.

We wachten nog op de release van Creed III, maar nu krijgen we via The Wrap het nieuws dat de studio MGM de Creed spin-off Drago ontwikkelt. Creed is uiteraard al een spin-off is van Rocky, de succesvolle boksfranchise met Sylvester Stallone in de hoofdrol als de ultieme underdog Rocky Balboa.

Schrijver Robert Lawton is ingehuurd om het scenario te schrijven. Hij kreeg de baan nadat hij indruk had gemaakt op hoge heren bij MGM met zijn spec-script Becoming Rocky, over het maken van de eerste Rocky -film, volgens The Wrap.

Hoewel de studio niet verder kwam met zijn filmidee, benoemde het Lawton om een achtergrondverhaal op te bouwen over de Russische bokser Ivan Drago, die het in Rocky IV opnam tegen Balboa. De zoon van zijn personage, Viktor Drago, verscheen in Creed II uit 2018 en stapte in de ring om het op te nemen tegen een ander nageslacht van Rocky's rivalen, Adonis Creed.

Drago spin-off in de maak
"Ik ben ongelooflijk nederig en dankbaar voor deze kans, en ik benader het als een enorme fan van de Rocky-franchise, die toevallig een scenarioschrijver is," zei Lawton in een verklaring aan Variety.

In 2021 sprak Dolph Lundgren, die Ivan Drago speelt in de franchise, al over de kans op een spin-off. "Ik denk dat er sprake is van een hele spin-off van Drago," vertelde Dolph Lundgren aan The Hollywood Reporter. "Dus misschien krijg je daar meer van."

Overigens is nog niet bekend of de spin-off over Drago senior of junior gaat.

NieuwsFilm

meest populair