Waarom de X-Men missen in de nieuwe Marvel Studios-plannen

Waarom de X-Men missen in de nieuwe Marvel Studios-plannen

Het valt te verklaren.

Waar zijn de X-Men in Phase 4, 5 en 6 van Marvel Studios? Zijn ze geen onderdeel van de Multiverse Saga? Marvel Studios kreeg in 2019 de rechten op de X-Men, toen Disney Fox overnam.

Sindsdien teaset Marvel-baas Kevin Feige dat de mutanten naar het MCU komen. Maar het kostte zijn studio maar liefst drie jaar om ze te introduceren met Ms. Marvel, waarin we leerden dat Kamala Khan er een was.

Geen mutantenfilm
Tijdens de San Diego Comic-Con onthulde Marvel Studios de films die tot 2025 verschijnen en samen de Multiverse Saga vormen. Het geheel wordt afgerond met de films Avengers: The Kang Dynasty en Avengers: Secret Wars. Maar de X-Men missen.

Dat terwijl de Fantastic Four wel een prominente plek krijgen straks en in november 2024 de twee Avengers-films op lijken te zetten.

Er wordt dus nauwelijks gesproken over de introductie van mutanten in het MCU. Toch klinkt het alsof ze snel kunnen debuteren, namelijk in 2026.

Het Marvel-universum heeft nu een roadmap tot Phase 6. Daarna zou zomaar eens de Mutants Saga kunnen beginnen, aangezien de introductie van de mutanten in het Marvel-universum zo'n grote gebeurtenis is. De Aarde zou aan hen moeten wennen, wat voor klassieke X-Men verhalen rond wantrouwen en discriminatie kan zorgen.

Dat soort verhalen zouden de nieuwe fase kunnen inluiden!

NieuwsFilm

meest populair