Dit brengen 'Avengers: The Kang Dynasty' en 'Avengers: Secret Wars' ons

Dit brengen 'Avengers: The Kang Dynasty' en 'Avengers: Secret Wars' ons

Eindelijk komen er weer Avengers-films aan.

Marvel Studios heeft de titels van de volgende twee Avengers-films onthuld: Avengers: The Kang Dynasty en Avengers: Secret Wars.

De filmstudio kondigde tijdens het San Diego Comic-Con panel aan wat de plannen voor de komende jaren zijn. Die heten The Multiverse Saga en bouwen op naar een immense strijd.

De Multiverse Saga
2024 wordt vooral interessant, want dan debuteert Kang the Conquerer eindelijk in een film. Hij debuteert in Ant-Man and the Wasp: Quantumania en is vervolgens te zien in Avengers: The Kang Dynasty en vermoedelijk ook in Avengers: Secret Wars.

De titel van Avengers 5, The Kang Dynasty, is direct uit de comics gehaald, specifiek een verhaal uit 2001 van Kurt BUsiek. Daarin zagen we Kang the Conquerer en zijn zoon Scarlet Centurion naar de Aarde reizen om de planeet aan te vallen.

Het was een van de meest spectaculaire events in de comics, want Kang viel de hele wereld aan en vernietigde Washington D.C. toen de Avengers probeerden een tegenaanval te plaatsen. Kang veroverde de wereld en de Avengers deden dienst als een soort verzetsleger en wisten hem uiteindelijk te verslaan.

Het MCU zal vermoedelijk die comics niet direct op die manier verfilmen. Kang is immers heel anders en een belangrijke speler in de oorlog in het multiversum, waarin verschillende versies van Kang the Conquerer clashen. Loki en Doctor Strange hintten al op botsende tijdlijnen als gevolg hiervan, wat de Secret Wars dan weer opzet.

NieuwsFilm

meest populair