Prime Video voegde afgelopen week 13 films nieuw toe

Prime Video voegde afgelopen week 13 films nieuw toe

En dit zijn ze.

13 films. Dat is de oogst van weer een nieuwe week op Prime Video. Het was deze week vooral een succesweek voor mensen die van Nederlandse films houden. Check hieronder het complete nieuwe aanbod!

Against the Wild (2014)
Bekijk de afbeeldingRegie: Richard Boddington | Cast: Cameron 'C.J.' Adams, Greg Campbell, Sarah Deakins, Rainbow Francks
Samen met hun truwe hond Chinook raken de 13-jarige Zach en 12-jarige Hannah verdwaald in de wildernis. Op zoek naar hulp moeten ze allerlei gevaren zien te overwinnen...

Anything's Possible (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Billy Porter | Cast: Renee Goldsberry, Eva Reign, Kelly Lamor Wilson, Abubakr Ali
De zelfverzekerde transgendervrouw Kelsa volgt les op de middelbare school waar ze haar laatste jaar heeft ingezet. Ze wordt op date gevraagd door haar klasgenoot Khal en weet zich hiermee eerst geen raad. Beiden zijn ze zich bewust van wat hun relatie bij hun leeftijdsgenoten kan teweegbrengen en drama is het laatste wat ze willen veroorzaken.

Bamse and the Thief City (2014)
Bekijk de afbeeldingRegie: Christian Ryltenius | Cast: Peter Haber, Morgan Alling, Steve Kratz, Magnus Härenstam
Bamse, Little Hop en Shellman moeten oma redden van de gemene Reynard de Vos. Reynard en zijn groep van dieven hebben Oma ontvoerd om te voorkomen dat ze donderhoning kan maken voor Bamse. Deze honing maakt hem namelijk de sterkste beer in de wereld. Bamse en zijn vriendjes gaan op een gevaarlijk avontuur door Goblin Forest naar de Stad van de Dieven om Oma te redden.

De griezelbus (2005)
Bekijk de afbeeldingRegie: Pieter Kuijpers | Cast: Serge Price, Jim van der Panne, Lisa Smit, Willem Nijholt
De Griezelbus, naar de gelijknamige boeken van Paul van Loon, vertelt het verhaal over de elfjarige Onnoval, hij is een absoluut buitenbeentje op school. Hij wordt gepest om zijn uiterlijk en om zijn gedrag: Onnoval schrijft griezelverhalen en romantische gedichten. Een verzonnen griezelschoolreisje wordt werkelijkheid als Ferluci ermee aan de haal gaat. Lukt het Onnoval om de deur naar de andere "werkelijkheid" te sluiten en zo zijn klasgenoten te redden?

Tirza (2010)
Bekijk de afbeeldingRegie: Rudolf van den Berg | Cast: Gijs Scholten van Aschat, Sylvia Hoeks, Johanna ter Steege, Abbey Hoes
Een paar dagen nadat Tirza en haar vriendje Choukri zijn vertrokken voor een reis door Namibië, heeft haar vader nog niets van hen gehoord. Hij vertrekt naar het Afrikaanse woestijnland om zijn dochter op te sporen en ontmoet daar Kaisa, die hem binnenvoert in haar wrede en bloederige wereld. Samen met haar ontdekt hij wat Tirza is overkomen; een lot dat huiveringwekkender is dan hij in zijn ergste nachtmerries heeft kunnen voorzien.

Blue Bayou (2021)
Bekijk de afbeeldingRegie: Justin Chon | Cast: Justin Chon, Alicia Vikander, Mark O'Brien, Linh Dan Pham
Antonio LeBlanc (Chon) is geadopteerd en van Koreaanse komaf. Hij is opgegroeid in een stadje gelegen bij de moerasgebieden van Louisiana. Antonio is getrouwd met Kathy (Alicia Vikander), de liefde van zijn leven, en tevens stiefvader van hun dochter Jessie. Hij werkt hard om zijn gezin een beter leven te kunnen bieden, maar moet ineens zijn verleden onder ogen komen als hij ontdekt dat hij gedeporteerd zou kunnen worden uit het enige land dat hij ooit zijn thuis genoemd heeft.

An Ocean Story (2019)
Bekijk de afbeeldingRegie: Sander van Weert | Cast: Sylvia Earle Ph.D., Ove Hoegh-Guldberg, Ove Hoegh-Guldberg, Thomas van Thiel
Vervuiling, overbevissing en klimaatverandering; de leefbaarheid van onze oceanen staat onder grote druk - moeten wij vrezen voor haar voortbestaan? Sander Van Weert, filmmaker, Nanne van Hoytema, mariene bioloog en Thomas van Thiel, oprichter van By the Ocean We Unite, gaan in deze inspirerende, maar confronterende documentaire naar de World Ocean Summit 2018 in Mexico. Zij spraken met politieke wereldleiders, klimaat- en oceaan wetenschappers en topmensen uit het bedrijfsleven. Ook bezochten zij lokale initiatieven en helden die zich inzetten voor het voortbestaan van de mangroven, stranden en koralen. Wie neemt de verantwoordelijkheid?

Brammetje Baas (2012)
Bekijk de afbeeldingRegie: Anna van der Heide | Cast: Coen van Overdam, Katja Herbers, Tjebbo Gerritsma, Roosmarijn van der Hoek
Brammetje denkt veel na over de wereld om hem heen. Hij heeft ontzettend veel zin om naar groep drie te gaan. Maar dan komt hij bij de strenge meester Vis in de klas. De ouderwetse meester Vis heeft geen oog voor de binnenwereld van het bewegelijke ongeconcentreerde jongetje en zet alles op alles om Brammetje in de pas te laten lopen. De ouders van Brammetje worstelen met de vraag in hoeverre zij van hun zoontje moeten verlangen dat hij zich aanpast zonder doodongelukkig te worden.

Hoe Overleef Ik Mezelf (2008)
Bekijk de afbeeldingRegie: Nicole van Kilsdonk | Cast: Floor Arink, Dragan Bakema, Romijn Conen, Janni Goslinga
Rosa van Dijk is een gevoelig, fantasierijk meisje van dertien. Ze is, zoals bijna alle meisjes van haar leeftijd, erg onzeker over zichzelf. Na de scheiding van haar ouders woont ze bij haar moeder in Den Bosch. Rosa's moeder heeft een baby van haar nieuwe vriend Alexander, die in Groningen woont. Ze besluit bij hem in te trekken en Rosa moet natuurlijk mee. Ze is dol op haar halfbroertje, maar minder op haar gloednieuwe stiefvader, die ze stiekmen Apenbil noemt vanwege zijn harige achterwerk. Rosa moet alles wat haar veilig en bekend is achterlaten. Hoe gaat ze dit, en vooral zichzelf overleven?

How It Ends (2018)
Bekijk de afbeeldingRegie: David M. Rosenthal | Cast: Theo James, Katerina Graham, Forest Whitaker, Kerry Bishé
Will Reacher is samen met zijn schoonvader de directeur van een grootschalig bedrijf dat gespecialiseerd is in golfuitrustingen. Ze gaan een weekendje naar Milwaukee om een zakendeal te sluiten. Tijdens hun bezoek slaan alle elektrische netwerken in de Verenigde Staten uit. Aardbevingen volgen, evenals vele branden. Will heeft geen idee wat er aan de hand is. Één ding is zeker: hij moet terug naar Seattle, naar zijn zwangere vrouw die alleen is.

Ja Zuster, Nee Zuster (2002)
Bekijk de afbeeldingRegie: Pieter Kramer | Cast: Loes Luca, Paul Kooij, Tjitske Reidinga, Waldemar Torenstra
Het is een gezellige bedrijvigheid in rusthuis Klivia, tot de strijd tussen Buurman Boordevol en zuster Klivia losbarst. Een strijd die behoorlijk uit de hand dreigt te lopen als Gerrit de inbreker ook nog in het rusthuis mag blijven nu hij beloofd heeft zijn leven te beteren.

Ploddy the Police Car Makes a Splash (2009)
Bekijk de afbeeldingRegie: Rasmus A. Sivertsen | Cast: Robert Stoltenberg, Pernille Sørensen, Gard B. Eidsvold, Fredrik Steen
Een dikke kabel voorziet een klein Noors kustplaatsje van elektriciteit. Tijdens een hevige storm knapt de kabel en wordt het dorp in koude en duisternis gehuld. Pelle de politiewagen komt in actie en slaagt erin een nieuwe kabel langs de bergen naar het dorp te leiden. Hij komt in aanraking met de oude kabel, waar nog spanning op staat. Hij krijgt een gigantische schok; iedereen denkt dat Pelle's laatste uur geslagen heeft. Maar dan komt hij, vol energie, weer tot leven. Voortaan gaat hij door het leven als elektrische auto! Voor Pelle is het tijdperk van milieuvervuilende fossiele energie definitief voorbij; voor hem alleen nog schone energie. Intussen zijn buiten het dorp twee duistere figuren actief. Ze hebben een enorme stuwdam gebouwd om het water op te vangen uit de bron die het dorp van drinkwater voorziet. Het water wordt in fancy designflesjes gegoten. Tienduizenden flessen hebben ze al gevuld. Ze zijn van plan om het water duur te verkopen zogauw de warme zomer aanbreekt. Als Pelle de dorpelingen waarschuwt welk bedrog hen boven het hoofd hangt, wil niemand hem geloven. Gelukkig heeft hij een trouwe vriendin aan de otter Oda. Wanneer Oda hem uitlegt hoe belangrijk schoon water en schone lucht zijn voor dieren en mensen, is het Pelle duidelijk; die twee waterdieven moeten tegengehouden worden.

Promare (2019)
Bekijk de afbeeldingRegie: Hiroyuki Imaishi | Cast: John Eric Bentley, Steve Blum, Johnny Yong Bosch, Melissa Fahn
Dertig jaar geleden bleken sommige mensen ineens spontaan te kunnen ontvlammen. Met als gevolg dat het grootste deel van de aarde verwoest werd in een enorme wereldbrand. Nu zijn er speciale brandweerkorpsen om de spontane branden te blussen. Maar ook zijn er de Freeze Forces, die Gestapo-stijl de rebelse mutanten oppakken en gevangen zetten. Een burgeroorlog dreigt en Galo Thymos ontdekt dat er meer aan de hand is dan zijn burgemeester Kray Foresight hem vertelt.

NieuwsFilm

meest populair