Trailer 'Oppenheimer' van Christopher Nolan onthult de man die de wereld verwoestte

Trailer 'Oppenheimer' van Christopher Nolan onthult de man die de wereld verwoestte

Eerste teaser te zien tijdens voorstelling Nope (in de States).

Pas over een jaar verschijnt de volgende film van Christopher Nolan in de wereldwijde bioscoopzalen. Na Dunkirk en Tenet gaat de geliefde regisseur een blik werpen op J. Robert Oppenheimer, de uitvinder van de atoombom. De eerste teaser voor Oppenheimer is nu te zien in de Amerikaanse bioscopen tijdens de IMAX-vertoning van de film Nope.

De beelden onthullen uiteraard Cillian Murphy (Peaky Blinders) als Oppenheimer, maar zoals wel vaker bij films van Nolan speelt tijd een belangrijke rol in de beelden.

Eerste beelden onthullen Oppenheimer
Een gelekte versie van de trailer laat ons als eerste de hoed van Oppenheimer zien en vervolgens verschijnt de tekst "Over 11 maanden, 24 dagen, 15 uur en 29 minuten" in beeld. Aansluitend wordt er verwezen dat er iets aankomt van Nolan, gevoed met beelden van rook en vuur.

Niet veel later zien we naast de tekst "29 minuten" ook een teller met seconden heel snel aftellen als we Oppenheimer (Murphy) zijn hoed op zien doen als hij naar buiten kijkt door een raam, vermoedelijk als er een atoombomtest plaatsvindt.

Na weer wat rook en vuur zien we een wandelende Oppenheimer met heel wat pers achter zich. De tekst "De wereld verandert voor altijd" staat onderin beeld, terwijl daarnaast de seconden verder aftellen naar "0.000". Dan verschijnt de filmtitel en de datum 21 juli 2023 en aansluitend de boodschap dat de film in IMAX is opgenomen.

Meest opvallende is eigenlijk nog dat de filmbeelden in zwart/wit zijn. Hieronder de gelekte teaser trailer op YouTube (als deze al niet verwijderd is).



NieuwsFilm

meest populair