'Lord of the Rings'-serie is zeker geen prequel op de films

'Lord of the Rings'-serie is zeker geen prequel op de films

Dat kan je dus vergeten.

The Lord of the Rings: The Rings of Power-showrunner Patrick McKay legt tijdens een interview uit waarom de serie van Amazon Prime Video niet dient als prequel op de films en de boeken van J.R.R. Tolkien.

De serie The Lord of the Rings: The Rings of Power is de eerste live-action serie die zich afspeelt in Midden-Aarde van Tolkien. Met een budget van zo'n half miljard dollar voor het eerste seizoen, ontbreekt het de makers in elk geval niet aan ambitie. Het wordt namelijk dankzij dat immense budget de duurste serie ooit!

The Lord of the Rings: The Rings of Power
Vlak nadat Prime Video bekendmaakte de rechten gekocht te hebben voor vijf seizoenen van de serie The Lord of the Rings: The Rings of Power, werden Patrick McKay en J.D. Payne ingehuurd als showrunners. Zij zorgen nu voor een serie die zich duizenden jaren afspeelt voor de gebeurtenissen rond Frodo en het reisgenootschap.

Tijdens een nieuw interview met EW, vertelt showrunner Patrick McKay waarom de serie The Lord of the Rings: The Rings of Power volgens hem geen prequel is.

"We hebben geen interesse in het maken van een jongere versie van dezelfde wereld die je kent, waarin het een soort prequel is. We wilden veel, veel, veel verder terug gaan en een verhaal zoeken dat echt op zichzelf kon staan. Dit was er een die niet verteld was op de schaal en het niveau dat wij terecht vonden."

NieuwsFilm

meest populair