Dé vrouwenfilm van het jaar? Bestseller verfilmd over het moerasmeisje

Dé vrouwenfilm van het jaar? Bestseller verfilmd over het moerasmeisje

Reese Witherspoon verfilmt de bestseller van Delia Owens, Where the crawdads sing - Over een jonge vrouw die natuur en eenzaamheid verkiest boven mensen

Reese Witherspoon verfilmt de bestseller van Delia Owens, Where the crawdads sing, over een eenzaam meisje in het moeras dat beschuldigd wordt van moord. Het boek staat al jaren hoog in de boekenlijsten. Deze film volgt het boek trouw en kan daarmee dé vrouwenfilm van het jaar worden.

Reese was vanaf het begin verliefd op het boek en het moerasmeisje. Zij heeft het in haar Hello Sunshine boekenclub besproken. Beide dames komen uit het zuidelijke deel van Amerika, rijk aan moerassen. Reese Witherspoon (46) treedt op als producer van de film en vertelt:

"Delia voelt vertrouwd. Ik groeide op met mensen als Delia om mij heen. Met mensen die whiskey in een theekopje dronken. Met moerassen. En een stille omgeving."

"Ik had zoveel herkenning met het boek. Ik wil dat karakter zijn. Dat is het leuke van dit boek. Dat je die ervaring hebt, tijdens het lezen. Ik wilde het verhaal dan ook meteen verfilmen."

Eenzaamheid omarmen
Delia Owens (73 jaar) heeft meer dan tien jaar over het schrijven van haar boek gedaan. Ze schreef het verhaal in haar huis in de bergen in Idaho. Zij is bioloog en vaak alleen in de natuur.

De hoofdpersoon, Kya, leeft alleen in het moeras en wil niet onder de mensen zijn. Kya heeft het niet van een vreemde.

"Als ik alleen ben in de woestijn of in een moeras, voel ik me thuis. Dan omarm ik eenzaamheid," legt Delia uit.

"Ze nodigden me uit op de set. Zij voeren mij rond in dezelfde omgeving als ik in mijn boek beschrijf. Ik kwam bij het huis waar Kya woont. Hetzelfde huis als ik in mijn boek beschrijf. Ik hoorde dezelfde woorden op de set. Het was surreëel. En het was prachtig."

Dat gevoel en die liefde voor de natuur, samen met de eenzaamheid omarmen, zitten gevangen in het boek en in de film. Het interview met CBS Sunday Morning vind jij op YouTube en hieronder.



NieuwsFilm

meest populair