Opnames Francis Ford Coppola's 'Megalopolis' gaan binnenkort écht beginnen

Opnames Francis Ford Coppola's 'Megalopolis' gaan binnenkort écht beginnen

De productie van de film met Adam Driver zal plaatsvinden in de Amerikaanse staat Georgia.

Na jaren van tegenslagen en ontwikkelen, gaat de productie van Francis Ford Coppola's epische passieproject Megalopolis binnenkort eindelijk van start. De pre-productie is inmiddels begonnen en de daadwerkelijke opnames zullen tussen november 2022 en maart 2023 plaatsvinden in de Amerikaanse staat Georgia.

De cast van de film bestaat uit de Oscar genomineerde Adam Driver, Oscarwinnaar Forest Whitaker, Nathalie Emmanuel, Jon Voight en Laurence Fishburne.

Coppola wordt in het algemeen beschouwd als een van de beste regisseurs ooit door films als The Godfather en Apocalypse Now. Ondanks dat feit heeft hij al sinds de jaren '80 moeite om Megalopolis van de grond te krijgen.

Leven na verwoesting
Begin 2000 leek het bijna te gebeuren, maar door de gebeurtenissen op 11 september 2001 ging die poging niet door. En dat is met een duidelijke reden. De film gaat namelijk over een architect die New York City opnieuw vorm wil geven nadat een enorme ramp de stad verwoest. Coppola filmde weliswaar 30 uur aan beelden van New York, maar gebruikte deze nooit.

Eerder waren er overigens geruchten dat acteurs als Cate Blanchett, Michelle Pfeiffer en Zendaya mee zouden spelen in Megalopolis, maar het is onduidelijk of we hen ook echt in de film kunnen verwachten.

NieuwsFilm

meest populair