Deze actrice wilde - echt - dood na kritiek internetgekkies

Deze actrice wilde - echt - dood na kritiek internetgekkies

Na een kleine pauze en heel veel therapie is het fijn weer op social media te zijn, twitterde Constance Wu na 3 jaar stilte

"Na een kleine pauze van Hollywood en heel veel therapie is het fijn weer op social media te zijn. Ik hoop dat mijn verhaal een ander helpt, ook al ben ik bang mijn verhaal te delen," twitterde Constance Wu na 3 jaar stilte.

"Ik heb jaren mijn carrière opzij gezet, om te werken aan mijn mentale welzijn. Aziatische Amerikanen praten wel over hun successen, maar niet over hun zorgen. Toen ik jaren geleden mijn zorgen op social media zette over het vervolg op Fresh off the Boat, besloten mensen mij te mijden. Dat deed pijn, maar deed mij realiseren dat je juist wel moet uitreiken richting mensen die het zwaar hebben."

Social media
De nu 40-jarige Constance Wu kennen wij van de films Crazy Rich Asians, Hustlers (met Jennifer Lopez) en Wish Dragon. Toen de ABC sitcom Fresh off the boat een nieuw seizoen erbij kreeg, betekende het voor haar dat zij een project waar zij dolgraag aan wilde werken, moest afzeggen. Haar personage in de sitcom was echter zo saai geworden, dat zij daar geen zin in had. Ze miste uitdaging die zij met het nieuwe project wel gekregen zou hebben.

Toen zij dit fel uitte op social media in 2019 kreeg zij zoveel haat en nijd over zich heen, ook van een collega-actrice, dat zij een zelfmoordpoging deed. Iemand vond haar gelukkig op tijd en zij werd opgenomen in het ziekenhuis.

Zelfmoord
Haar boek Making a Scene, dat zij schreef naar aanleiding van haar zelfmoordpoging, is inmiddels uit.

"De woede en internet shaming werd heftig. Ik vond het verschrikkelijk wat ik allemaal had geschreven. Een Aziatische actrice berichtte mij dat ik een schande was voor de Aziatisch Amerikaanse bevolking."

"Ik praatte mij vervolgens aan dat iedereen beter zonder mij af was. Dat ik het niet verdiende om te leven. Achteraf is het belachelijk dat ik zo reageerde op een paar berichtjes, maar zo ging het wel."

Het volledige artikel op Variety vind je hier.

NieuwsFilm

meest populair