Waarom deze topactrice 3 films van Steven Spielberg durfde te weigeren

Waarom deze topactrice 3 films van Steven Spielberg durfde te weigeren

Waarom sloeg Juliette Binoche filmrollen in blockbusters als Indiana Jones 3, Schindler's List en Jurassic Park af van Steven Spielberg?

Steven Spielberg wilde Juliette Binoche (58) graag hebben voor Indiana Jones 3, Schindler's List en Jurassic Park. Daar herinnerde hij haar laatst aan. De Franse Juliette deed het destijds in Amerika goed met Chocolat en The English Patient. Keer op keer sloeg Juliette echter de aanbiedingen af. Waarom wees zij die blockbusters af?

"Bij Indiana Jones 3 had ik al een andere film waar ik aan werkte. Bij Schindler's List was ik zwanger. En bij Jurassic Park had ik ook al een andere filmrol geaccepteerd."

"Bij de dino's had ik wel willen zien hoe Steven Spielberg die film tot stand bracht, maar aan de andere kant is hij wel meer een regisseur voor mannen. Zijn films bevatten weinig vrouwen."

"De films van Steven zijn erg commercieel. Maar voor het zien van zijn filmtechniek en de wijze waarop hij een verhaal kan vertellen, zou ik wel met hem willen samenwerken in de toekomst."

Andere blockbusters
Juliette Binoche zet wel graag recht dat zij niet alle kassuccessen afslaat en vertelt:
"Ik heb niet alle grote films geweigerd! Ik was even te zien in Godzilla. Dat was om indruk te maken op mijn zoon."

"En de rol in Ghost in the shell naast Scarlett Johansson had ik twee of drie keer afgewezen tot het interessant genoeg herschreven was. Dat was fijn, want met Scarlett was het leuk samenwerken."

Vrouwelijke regisseurs
Juliette Binoche heeft nou de derde - sensuele - film net af met ook de Franse Claire Denis, een vrouwelijke regisseur: Both sides of the blade.

Juliette vertelt: "In Amerika zijn er nog maar weinig vrouwelijke regisseurs. In Europa zijn meer vrouwelijke filmmakers aan het werk. Claire Denis vertrouw ik volkomen, omdat zij zelf eerst tot in perfectie kijkt naar wat zij wil en dan pas gaat filmen. Dat stelt mij gerust."

Het interview bij Variety lees jij hier

NieuwsFilm

meest populair