We zijn nog niet van de Illuminati af in het Marvel Cinematic Universe

We zijn nog niet van de Illuminati af in het Marvel Cinematic Universe

Een terugkeer met een andere opstelling is niet uitgesloten.

Het mag ondertussen geen geheim meer zijn dat er de leden van de Illuminati in Doctor Strange in the Multiverse of Madness een bonte verzameling Marvel-helden is. Ondanks hun lot in die film, krijgen we de Illuminati waarschijnlijk nog een keer terug te zien in het Marvel Cinematic Universe.

"De Illuminati is een groep die we al jaren in onze films wilden introduceren. Ze zijn een geheime organisatie die off-the-grid werkt. Ze doen de dingen waar andere groepen, zoals de Avengers, niet blij van zouden worden," zei producent Richie Palmer in gesprek met The Direct.

"Om het in een alternatief universum in het Multiversum te doen, was echt spannend omdat we een versie van de groep in dit andere universum ontmoeten, en dan krijgen we misschien ooit nog een Illuminati in ons belangrijkste MCU te zien, wat ook erg spannend is."

De Illuminati
In de tweede Doctor Strange-film bestaat de Illuminati uit Charles Xavier/Professor X, Peggy Carter/Captain Carter, Monica Rambeau/Captain Marvel, Black Bolt en Dr. Reed Richards/Mr. Fantastic. Maar in de comics is de opstelling anders.

De eerste Illuminati-ontmoeting bestond uit Iron Man, Mr. Fantastic, Namor, Black Bolt, Professor X, Black Panther en Doctor Strange. Het huidige team bestaat uit Black Ant, Enchantress, The Hood, Mad Thinker, Thunderball en Titania. We kunnen dus nog alle kanten uit.

NieuwsFilm

meest populair