'Obi-Wan Kenobi' onthulde bijna gevecht Darth Vader en Palpatine

'Obi-Wan Kenobi' onthulde bijna gevecht Darth Vader en Palpatine

Darth Vader en Palpatine hadden bijna gevochten, hoe cool is dat!

Obi-Wan Kenobi bewaarde zijn twee grootste cameo's voor de laatste aflevering. We zagen Qui-Gon Jinn weer en zelfs Emperor Palpatine. Die laatste maakte het duidelijk voor Darth Vader dat het tijd was dat zijn obsessie met zijn vroegere leermeester zou stoppen.

Tijdens een interview met The Direct, vertelde schrijver Stuart Beattie dat Palpatine al vanaf het begin deel uitmaakte van de scripts voor Obi-Wan Kenobi.

Obi-Wan Kenobi
"Voor mij is Vader in deze periode zo geobsedeerd door Kenobi, zo geobsedeerd met wraak en wat hij hem aangedaan had, dat hij per se zijn lichtzwaard op hem wilde gebruiken. Hij wilde die man doden," aldus Beattie.

"In mijn film stond hij vanaf het begin onder druk van de Emperor. 'Vergeet Kenobi. Vergeet Kenobi. Dat is Anakin. Laat dat gaan. Focus je op het heden, waarin we allerlei problemen hebben', maar Vader kan het niet los laten."

Dat zou zelfs zo ver zijn gegaan, dat de SIth Lord boos zou worden. "Het was Vader die zei: 'Luister, Kenobi is een van de twee grootste bedreigingen van het sterrenstelsel'. Waarop de Keizer zegt: 'Spijtig dat je hem niet gedood hebt toen je de kans had', waarop Vader reageert: 'De andere is Yoda'. En de Keizer is daarna echt kwaad, 'Je vergeet je plaats'. Hij zit echt vanaf het begin op zijn huid."

NieuwsFilm

meest populair