Weer is er commentaar op 'Lord of the Rings: The Rings of Power'

Weer is er commentaar op 'Lord of the Rings: The Rings of Power'

De dwergen kloppen niet volgens sommige die-hard fans.

De serie The Lord of the Rings: The Rings of Power lijkt het canon van Tolkien te verbreken. Er is weer kritiek op de serie, die met name draait om twee aspecten van de peperdure serie waar Prime Video de afgelopen tijd aan gewerkt heeft.

Fans concentreren zich sterk op twee aspecten rond de dwergen in de serie. Allereerst is er de prinses Disa, gespeeld door Sophia Nomvete, die een nieuw personage speelt en er volgens fans helemaal verkeerd uitziet. Dat komt omdat ze geen baard heeft.

The Lord of the Rings: The Rings of Power
Hebben dwergen nou wel of niet baarden in Tolkiens Midden-Aarde? Dat is een vraag waar fans dus met 'ja' op reageren. Volgens hen kan het dus niet kloppen dat Disa geen baard heeft in de televisieserie en dus zijn ze er bepaald niet tevreden over.

Nog een aspect, waar fans veel meer moeite mee hebben, is de rol van Durin III en Durin IV in de serie. Dat is behoorlijk problematisch!

Het is namelijk zo dat de twee Durins in The Lord of the Rings: The Rings of Power neergezet lijken te worden als familie van elkaar: vader en zoon. Alleen klopt dat niet.

Dat laat zich allemaal terug voeren op de zeven oorspronkelijke Dwarf Fathers. De oudste heette Durin en heerste zo lang dat hij Durin the Deathless ging heten. Hij was een icoon en Gimli vond zelfs zijn eeuwenoude bijl! De dwergen geloofden dat elke nieuwe Durin een reïncarnatie was van hun voorvader en dus kon het niet mogelijk zijn dat er twee Durins tegelijk zouden leven.

NieuwsFilm

meest populair