Nieuwe 'Star Wars'-film kan ook nog langer op zich laten wachten

Nieuwe 'Star Wars'-film kan ook nog langer op zich laten wachten

Taika Waititi laat zich niet opjagen.

Taika Waititi is niet van plan overhaast naar het sterrenstelsel ver, ver weg te reizen. De filmmaker is de regisseur van de eerstvolgende film in de Star Wars-franchise. Hij schrijft ook het scenario.

Waititi's Star Wars-film werd in 2020 aangekondigd, waarvan hij samen met co-schrijver Krysty Wilson-Cairns het script maakt. Het zou een uitbreiding buiten de Skywalker Saga zijn, en een film die zich buiten bekende elementen afspeelt zoals Chewbacca's grootmoeder zei hij al eens.

Heel nieuwe Star Wars-film
Lucasfilm hoopt enorm de nieuwe film in december 2023 in de bioscoop uit te kunnen brengen. Maar Waititi laat nu weten dat hij niet wil haasten.

Het project wordt in elk geval niet in 2022 opgenomen, wat betekent dat december 2023 nog best ambitieus is. Voor de regisseur is het belangrijkste dat het een goede film is.

"Je wil niet rommelen met iets dat zo geliefd is. Je wil een heleboel onderzoek kunnen doen en ik heb geen tijd," begon Waititi. "Ik bedoel, er zijn duizenden boeken geschreven over Star Wars en al die personages. Ik heb echt niet de tijd om die allemaal te lezen."

Wanneer het nieuwe project te zien is weten we dus nog niet.

NieuwsFilm

meest populair