Deze topper maakt 'Hercules' voor Walt Disney

Deze topper maakt 'Hercules' voor Walt Disney

Na Aladdin maakt Guy Ritchie een andere live action-sprookje voor Disney.

Nadat hij met Aladdin een groot succes wist op te leveren, keert filmmaker Guy Ritchie terug naar Disney voor een nieuwe live-action verfilming van een animatieklassieker uit de jaren 90.

Deadline meldt dat Ritchie de kopman wordt bij de live-action film gebaseerd op de door de Griekse mythe geïnspireerde Hercules uit 1997. Daarnaast zullen Joe en Anthony Russo, regisseurs van onder meer Avengers: Endgame, en hun AGBO-productiebedrijf produceren.

De studio is naar verluidt bezig met het inhuren van schrijvers nadat Dave Callaham de eerste versie van het script heeft geschreven.

Ritchie doet op dit moment veel
Ritchie heeft onlangs een actiethriller zonder titel opgenomen met Jake Gyllenhaal die bij MGM en Amazon is ondergebracht. Zijn meest recente film, de door Jason Statham en Josh Hartnett geleide Operation Fortune: Ruse de guerre', zou oorspronkelijk dit voorjaar verschijnen, maar heeft momenteel geen datum.

In 2019 verscheen van Ritchie de Aladdin-verfilming met onder meer Will Smith. De film wist 1,1 miljard op te halen aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Komende tijd volgen van Disney de live action-sprookjesfilms The Little Mermaid, Snow White, Pinocchio en Peter Pan & Wendy. De laatste twee debuteren direct op Disney+.

In 2014 verscheen overigens de laatste grote film over het personage. In Hercules speelde The Rock het titelpersonage.

NieuwsFilm

meest populair