'Loki'-acteur Tom Hiddleston is nog altijd niet klaar met de Marvel-rol

'Loki'-acteur Tom Hiddleston is nog altijd niet klaar met de Marvel-rol

Loki keert nog terug.

Tom Hiddleston speelt de rol van Loki in het Marvel Cinematic Universe. In 2011 debuteerde hij in die rol, in de film Thor.

Inmiddels is er meer dan een decennium verstreken, en is de reis van Hiddleston als Loki nog lang niet voorbij. Hiddleston sprak met Variety en vertelde dat Loki voor hem alles veranderd heeft. Tijdens het interview reflecteerde hij op het spelen van de iconische rol.

Loki spelen
"Loki heeft met de jaren zoveel voor me veranderd," begon Hiddleston. "Ik werd gecast toen ik 29 was en nu ben ik 41."

"In eerste instantie met de pruiken en het kostuum, probeerde ik altijd uit het masker te breken. Liet iets eerlijks doorkomen. Tegen de tijd dat we de serie bereikten, was Loki helemaal uitgekleed, ontdaan van alles dat bekend was. Hij werd letterlijk gestript, en in een jumpsuit gestopt en zijn status was weg. Iedereen weet nu wie het personage is. Laat hem zich openen en nieuwe aspecten vinden. Het personage uitdagen, zorgen dat het kan groeien."

Deel van de groei is de seksualiteit van Loki. "De identiteit van Loki is fluïde van aard. In gender, in seksualiteit. Dat is een oeroud deel van het personage. En kwam niet op in de verhalen die wij vertelden. Maar het MCU moet de wereld reflecteren waar we in leven. Een buitengewoon personage, op een manier, moet zoveel omvatten."

NieuwsFilm

meest populair