'Lord of the Rings'-serie is duurste ooit, maar toch spotgoedkoop..?

'Lord of the Rings'-serie is duurste ooit, maar toch spotgoedkoop..?

De makers hebben er zo een eigen idee over.

The Lord of the Rings: The Rings of Power wordt gigantisch. Als de verhalen kloppen, kost de serie van Prime Video in J.R.R. Tolkiens Midden-Aarde rond de 465 miljoen dollar, voor het eerste seizoen alleen al.

Daarmee is de serie The Lord of the Rings: The Rings of Power de duurste televisieserie ooit gemaakt. Zoals je mag verwachten bij zo'n budget, ziet de boel er tot nu toe fantastisch uit.

The Lord of the Rings: The Rings of Power is een koopje
Er wordt veel gesproken over het enorme budget van de serie The Lord of the Rings: The Rings of Power. Jennifer Salke, Amazon Studios chef, vertelde al eens dat het budget nodig is om "de infrastructuur te bouwen die de hele serie zal onderhouden".

Nu vertelt maker J.D. Payne over het budget. Hij vindt, samen met Patrick McKay, met wie hij showrunner is, tegenover Empire, dat de serie een koopje is.

"We vinden het belangrijk dat het budget binnen zijn context bekeken wordt. Dit is in werkelijkheid een acht uur durende film," aldus Payne.

"Hij duurt even lang als drie Marvel-films. En is gemaakt in de tijd dat er normaal twee gemaakt zouden worden. Kijk je naar de context, dan is het een koopje."

Toch is dat niet helemaal als je het vergelijkt met de drie films die eerder verschenen: die kostten gezamenlijk rond de 281 miljoen dollar.

NieuwsFilm

meest populair