Amy Schumer krijgt de schuld van... het tampontekort in Amerika?!

Amy Schumer krijgt de schuld van... het tampontekort in Amerika?!

De actrice legt uit dat het niet eens mogelijk is.

Amy Schumer komt niet altijd even positief langs in het nieuws. Sommige mensen hebben namelijk wat tegen de actrice/komiek en halen daarom wel vaker naar haar uit. Nu was het weer raak, al slaat het hele verhaal helemaal nergens op.

Schumer, o.a. bekend van I Feel Pretty en Trainwreck, krijgt namelijk de schuld van het tampontekort in de Verenigde Staten. De actrice deelde een screenshot van een verhaal op haar Instagram-pagina (hieronder te zien), waarin staat waarom Schumer de schuld krijgt. Wel beet ze van zich af, door even duidelijk te maken dat ze zelf niet eens meer een baarmoeder heeft.



Operatie
Afgelopen jaar onderging Schumer een medische procedure, waarbij haar baarmoeder en appendix werden verwijderd om haar endometriose te verlichten (een aandoening waarbij het baarmoederslijmvlies buiten de baarmoeder groeit).

Zo zei ze toen nog: "Ik had mijn hele leven lang al pijn, maar na de operatie ben ik een ander mens. Ik voel me enorm opgelucht en blij en ik heb zoveel nieuwe energie om er volledig voor mijn zoon te zijn!"

Echte reden
De echte reden waarom er minder tampons zijn wordt in het beroemde tijdschrift Time Magazine uitgelegd. Hierin zegt Tampax-woordvoerster Cheri McMaster dat de afgelopen 2 jaar de vraag naar tampons met maar liefst bijna 8% is gestegen. De fabriek van McMaster draait dan ook 24/7 om aan de vraag te kunnen voldoen.

Het is goed mogelijk dat de COVID-19 pandemie hier de oorzaak van is, aangezien mensen in de begindagen van de crisis en de opeenvolgende maanden gigantisch inkochten.

NieuwsFilm

meest populair