Advocaten Johnny Depp reageren op vraag of #MeToo klap krijgt door resultaat rechtszaak

Advocaten Johnny Depp reageren op vraag of #MeToo klap krijgt door resultaat rechtszaak

Ben Chew en Camille Vasquez hebben een duidelijke mening.

De advocaten van Johnny Depp worden voor heel wat filmprogramma's uitgenodigd, nadat de acteur zijn rechtszaak won tegen zijn ex Amber Heard. Hoewel miljoenen mensen achter Depp stonden, zijn anderen weer van mening van deze zaak de #MeToo-beweging 'pijn zal doen'. Daar zijn Depps advocaten het niet mee eens.

De advocaten, Ben Chew en Camille Vasquez, hadden het tijdens een recent interview over de rechtszaak, die begon doordat Heard zei dat ze een overlevende was van huiselijk geweld. Volgens Depp klopt dit verhaal helemaal niet en hij won de rechtszaak dan ook.

Negatief
Hierdoor zijn sommige mensen bang dat dit een dreun is voor de #MeToo-beweging en dat sommige vrouwen hierdoor niet meer voor zichzelf durven op te komen. Vasquez is het hier niet mee eens: "We zijn hier om te praten over de zaak. Wij moedigen dan ook alle slachtoffers aan om naar voren te komen en hun verhaal met de wereld te delen. Het is goed om het erover te hebben in de rechtbank, precies zoals wij dat gedaan hebben".

Chew deelt een soortgelijke mening: "Johnny was altijd eerlijk. Hij was openhartig over zijn alcohol- en drugsproblemen en hij had het over andere pijnlijke en ongelukkige momenten in zijn leven. Dit was een schril contrast met mevrouw Heard. De jury zag dat zij nergens verantwoordelijkheid voor nam".

Meer?
De advocate van Heard, Elaine Bredehoft, zei dat ze het hier niet bij laten en in beroep willen gaan, maar daar is Chew niet bang voor: "Wij hebben er al het vertrouwen in dat er geen fouten zijn gemaakt en dat dit het eerlijke en juiste resultaat is".

Een woorvoerder van Heard is woest dat Vasquez en Chew zoveel interviews geven: "Het is zeer onprofessioneel dat het juridische team van Johnny Depp ervoor heeft gekozen een overwinningsronde te houden, terwijl dit resultaat juist gigantisch negatief is hoe vrouwen behandeld worden in een rechtszaal. Wat gaan ze hierna weer doen? Een film maken en de merchandising in?"

NieuwsFilm

meest populair