Anglina Jolie haalt 'vuile streek' uit om ex Brad Pitt te dwarsbomen

Anglina Jolie haalt 'vuile streek' uit om ex Brad Pitt te dwarsbomen

Pitt stuurt zijn advocaten achter de regisseuse/actrice aan.

De laatste paar maanden had iedereen het eigenlijk zo veel over de rechtszaak tussen Johnny Depp en Amber Heard dat je bijna zou vergeten dat er nog een beroemd ex-koppel naar elkaar blijft uithalen. Het gaat hier om Angelina Jolie en Brad Pitt. Deze keer laat laatstgenoemde zich uit over een 'vuile zet' van zijn oud-geliefde.

De voogdijstrijd tussen Pitt en Jolie heeft wederom een nieuwe wending gekregen. De 58-jarige Once Upon a Time in Hollywood-ster beschuldigt zijn ex-vrouw er nu van de helft van zijn geliefde wijnhuis met 'slechte bedoelingen' te hebben verkocht aan een Russische oligarch. Volgens de acteur heeft Jolie dat gedaan om hem schade toe te brengen als vergelding voor het gevecht over de voogdij van hun kinderen.

Dwarsbomen
Zo zou de Eternals-actrice vorig jaar de helft van Chateau Mirvala, hun wijnmakerij, verkocht hebben aan niemand minder dan Yuri Shefler, de eigenaar van de Russische wodka Stolichnaya, beter bekend als Stoli. De advocaten van Pitt beweren dat Shefler geen 'al te leuke man is'.

Zo zou de Russische oligarch bekend staan om zijn dubieuze manier van zakendoen, waardoor de reputatie van Miraval in gevaar is gekomen. Shefler zou eveneens proberen Pitt dwars te bomen in de hoop de wijnmakerij volledig over te kunnen nemen, aangezien het Franse kasteel miljoenen waard is. Volgens de advocaten van Pitt was Jolie hiervan op de hoogte maar wil zij haar ex-man dan ook 'pijn doen'.

Toestemming
Daar bovenop komt nog eens dat Jolie misschien niet eens haar deel zou mogen hebben verkopen. Pitts team beweert namelijk dat dit tegen de overeenkomst ingaat van hun partnerschap. Samen kochten ze het enorme landgoed in 2008 en trouwden ze er in 2014.

Zo zeggen zijn advocaten: "Jolie heeft de vermeende verkoop in het geheim nagestreefd en vervolgens volbracht, met opzet Pitt in het ongewisse gehouden en willens en wetens de contractuele rechten van Pitt geschonden".

Jolie heeft nog niet van zich laten horen.

NieuwsFilm

meest populair