'Marvel-baas Kevin Feige overwoog serieuze overstap naar concurrent DC'

'Marvel-baas Kevin Feige overwoog serieuze overstap naar concurrent DC'

De producent kon niet door een deur met Ike Perlmutter.

Kevin Feige, de man achter het succes van Marvel Studios, heeft een serieuze overstap naar concurrent DC overwogen omdat hij niet door een deur kon met Ike Perlmutter, de baas van Marvel Entertainment aan wie hij jarenlang verantwoording af moest leggen. Dat meldt Matthew Belloni van Puck.

Belloni heeft van een insider te horen gekregen dat Feige jaren geleden serieuze gesprekken met Warner Bros. heeft gevoerd over een mogelijke overstap. Warner Bros. wilde de bekende producent hebben om vorm te geven aan de DC-films en -series, net als hij nu doet bij Marvel.

Bemoeienis
Feige zou op het punt hebben staan te vertrekken omdat hij niet door een deur kon met zakenman Ike Perlmutter. In de beginjaren viel Marvel Studios onder het bredere Marvel Entertainment, waar Perlmutter de baas van is.

Perlmutter hield jarenlang de productie van films over Captain Marvel en Black Panther tegen, omdat hij niet geloofde dat vrouwelijke en zwarte helden genoeg speelgoed zouden verkopen.

Dit leidde dus tot een enorme spanning tussen de twee, zeker omdat Perlmutter zich ook graag met de creatieve kant van de producties bemoeide.

Disney grijpt in
Hierop besloot voormalig Disney-baas Bob Iger in te grijpen door van Marvel Studios een aparte divisie te maken. Feige hoeft hierdoor sindsdien geen verantwoording meer af te leggen aan Perlmutter. Disney, de eigenaar van Marvel, koos dus duidelijk voor de kant van Feige.

En dat was een belangrijke stap, want anders was Feige misschien vertrokken naar concurrent DC.

NieuwsFilm

meest populair