'Joker'-regisseur Todd Phillips wordt mogelijk de 'Kevin Feige' van het DC Extended Universe

'Joker'-regisseur Todd Phillips wordt mogelijk de 'Kevin Feige' van het DC Extended Universe

David Zaslav maakt werk van het reorganiseren van filmstudio Warner Bros. en zoekt een creatieve geest.

David Zaslav, de nieuwe baas van Warner Bros., zou Todd Phillips - de regisseur van de succesvolle film Joker - willen inhuren om de toekomst van het DC Extended Universe verder vorm te geven. Dat meldt The Hollywood Reporter.

Zaslav is van plan om de interne structuur van Warner Bros. flink op de schop te gooien. Hij wil de studio opdelen in vier divisies: Warner Bros., New Line (bekend van de horrorfilms), DC Entertainment en Animation.

Op zoek naar een 'Kevin Feige'
Hoewel hij van plan is om elke productie persoonlijk te overzien, wil hij wel nieuwe mensen aanstellen om de boel gesmeerd te laten verlopen. Voor de DC-tak zou Zaslav op zoek zijn naar een eigen Kevin Feige, de producent die het Marvel Cinematic Universe tot een mega succes heeft gemaakt.

DC heeft momenteel niet zo'n kapitein die de koers van de films en series bepaald. Daarnaast zijn de films en series nauwelijks met elkaar verbonden.

Zaslav zou nu niemand minder dan filmmaker Todd Phillips op het oog hebben om daar mede verandering in te gaan brengen. Het zou volgens de bronnen van The Hollywood Reporter gaan om een louter creatieve en adviserende positie; niet om een formele (leidinggevende) functie binnen het bedrijf.

Fans niet direct enthousiast
Hoewel Phillips met Joker een unieke stripboekverfilming opleverde, wordt in het artikel ook opgemerkt dat hij verder niet heel veel verstand heeft van de DC-wereld. De fans van Batman en Harley Quinn reageren dan ook niet bepaald enthousiast op deze plannen van Zaslav.

NieuwsFilm

meest populair