Quentin Tarantino komt dit jaar met iets nieuws

Quentin Tarantino komt dit jaar met iets nieuws

Maar het is geen film.

De voorlopig laatste film van Quentin Tarantino is Once Upon a Time in Hollywood uit 2019 en het lijkt er niet op dat de filmmaker snel een nieuwe film gaat aankondigen. Wel komt Tarantino snel met iets anders.

De geliefde regisseur heeft namelijk zijn non-fictie boek Cinema Speculation aangekondigd. In het boek heeft Tarantino het over "filmkritiek, filmtheorie en zijn eigen persoonlijke geschiedenis."

Cinema Speculation van Tarantino
De officiële synopsis van het boek noemt QT een van de meest gevierde hedendaagse filmmakers en noemt het boek het gevolg van dat hij in interviews al jaren aangaf dat hij uiteindelijk boeken zou gaan schrijven over films.

Met Cinema Speculation is het moment daar, en de resultaten zijn alles waar zijn gepassioneerde fans - en alle filmliefhebbers - op hadden kunnen hopen, meent de synopsis.

Uiteraard start het boek met de Amerikaanse films uit de jaren zeventig die Tarantino voor het eerst zag als een jonge bioscoopbezoeker. Zijn bevindingen zijn allemaal geschreven met de unieke stem die onmiddellijk herkenbaar is als die van QT.

Het boek Cinema Speculation komt via uitgever HarperCollins en moet vanaf 25 oktober in het schap liggen.

NieuwsFilm

meest populair