'Star Wars'-franchise gooit het voortaan over een compleet andere boeg

'Star Wars'-franchise gooit het voortaan over een compleet andere boeg

Star Wars draait voortaan alleen nog om het verhaal.

Lucasfilm-chef Kathleen Kennedy gaat in op de reden waarom er al een tijdje geen nieuwe Star Wars-film meer uit is gebracht. Sinds 2019 floreert de franchise op het kleine scherm, maar films waren er niet.

Tijdens een uitgebreid interview met Vanity Fair, ging Kennedy in op het overkoepelende plan dat ze voor de Star Wars-franchise heeft.

Star Wars-toekomst
Het blijkt dat Lucasfilm gehergroepeerd heeft en nieuwe plannen voor de toekomst heeft gemaakt. De verschuiving naar televisie heeft ook impact op filmprojecten.

Kathleen Kennedy denkt nu dat trilogieën niet meer de beste manier vormen om verhalen te vertellen.

"Ik denk dat het plezier een beetje weg is gegaan uit het maken van deze gigantische films. De zaken, wat er op het spel staat, alles is de afgelopen tien jaar ongeveer samengesmolten," begon ze.

Het is daarom belangrijk "een spontaniteit en plezier te behouden. We herkennen allemaal dat dit een nieuw hoofdstuk is voor het bedrijf en dat we samen moesten werken om het plan te bouwen voor waar het heen moet."

Nu is er een duidelijke routekaart bedacht. "Ik twijfel om nog het woord 'trilogieën' te gebruiken, omdat Star Wars veel meer draait om het vertellen van goede en voortdurende verhalen."

NieuwsFilm

meest populair