'Spider-Man'-regisseur verlaat Marvel voor afwijkende 'Star Wars'-serie

'Spider-Man'-regisseur verlaat Marvel voor afwijkende 'Star Wars'-serie

Jon Watts richt zich nu op een geheel nieuw Star Wars-avontuur op Disney+.

Eerder dit jaar werd bekend dat Jon Watts, regisseur van Spider-Man: No Way Home, een titelloze Star Wars-serie voor Disney+ zou gaan regisseren. Nu heeft Lucasfilm de eerste officiële details voor Watts' geheime Star Wars-serie onthuld.

Dit nieuws komt bijna een kleine maand nadat Watts zijn vertrek bij de langverwachte Fantastic Four-film van Marvel Studios aankondigde. Hij lijkt zich nu vooral op het Star Wars-universum te kunnen richten.

Star Wars: Grammar Rodeo
Watts wordt gezien als de bedenker en uitvoerend producent van het project. Vanity Fair onthult verder dat Watts een coming-of-age-avonturenserie ontwikkelt, geïnspireerd op 'klassieke Amblin-films' uit de jaren 80.

De aankomende Disney+-serie speelt zich af tijdens na Return of the Jedi en er wordt al gezocht naar vier kinderen van ongeveer 11 tot 12 jaar oud. Watts bundelt de krachten met schrijver Chris Ford, met wie hij eerder werkte aan Spider-Man: Homecoming.

Het naamloze project heeft momenteel de tijdelijke titel Grammar Rodeo, een knipoog naar een Simpsons-aflevering waarin Bart een week weg is met een gestolen auto.

NieuwsFilm

meest populair