Disney+ komt met advertenties en misschien ook prijsverhoging?

Disney+ komt met advertenties en misschien ook prijsverhoging?

En bijna 8 miljoen abonnees meer.

Net als bij andere streamingdiensten gaat ook Disney+ advertenties toevoegen aan de dienst. Overigens zijn die advertenties te zien in een goedkopere versie van de advertentievrije versie.

In maart kondigde Disney+ het nieuws al aan en nu heeft het bedrijf tijdens een aandeelhoudersvergadering onthuld dat de goedkope versie met advertenties eind 2022 in de States lanceert en in andere landen in 2023.

Ook prijsstijging voor Disney+ onderweg
De prijs van Disney+ is nu 8,99 euro per maand in Nederland en in de States is dat 7,99 dollar per maand. Tijdens de bijeenkomst gaf Disney+ via Bob Chapek aan dat de dienst hoopt het prijsniveau gelijk te houden of licht te laten groeien om het juiste evenwicht te houden tussen de investering in content en de inkomsten.

Disney+ doet het overigens ontzettend goed als het gaat om abonnees. In het eerste kwartaal presteerde de streamingdienst boven verwachting door 7,9 miljoen nieuwe abonnees aan te trekken. Netflix leverde juist fors in afgelopen periode.

De Walt Disney Company heeft nu 205 miljoen abonnees via de verschillende streamingdiensten, zoals Disney+, Hulu en ESPN+. Disney+ zou nu 137,7 miljoen betalende abonnees hebben. De omzet uit de diensten zou met 23 procent zijn gestegen.

Het gaat dus goed met Disney+ en dat is knap aangezien er forse concurrentie is met diensten als Netflix, Prime Video, HBO Max, Paramount+ en Peacock.

NieuwsFilm

meest populair