Cultfilm 'Darkman' van Sam Raimi krijgt mogelijk een vervolg

Cultfilm 'Darkman' van Sam Raimi krijgt mogelijk een vervolg

Liam Neeson speelde de duistere superheld in de film van Raimi.

Tijdens de persronde voor zijn nieuwste film Doctor Strange in the Multiverse of Madness, heeft regisseur Sam Raimi laten vallen dat er mogelijk een vervolg/reboot komt op/van zijn duistere superheldenfilm Darkman.

In de film uit 1990 waren de hoofdrollen weggelegd voor Liam Neeson en Frances McDormand. Elementen uit klassieke monsterfilms van Universal (met name Frankenstein), noir-thrillers en superhelden als The Shadow werden gecombineerd tot een bijzonder geheel.

Duistere man
Toen Raimi door The Wrap werd gevraagd naar de mogelijkheid van een nieuwe Darkman, reageerde hij verrassend genoeg als volgt:

"Ja, Universal voert momenteel gesprekken over een Darkman-sequel. Er is zelfs een producent ingehuurd. Ik heb verder nog niks over het verhaal gehoord, omdat ik zo druk ben geweest met Doctor Strange. Maar ik vind het zeker een cool idee."

Universal heeft nog niks officieels onthuld over plannen om de Darkman-franchise nieuw leven in te blazen. Het origineel had een bioscoop-franchise moeten starten, maar de tegenvallende opbrengsten hielden dat tegen. Er volgden wel twee goedkope video-vervolgen, waarin Arnold Vosloo de hoofdrol van Neeson overnam.

Raimi gaf daarnaast aan dat hij het te gek zou vinden als Neeson terug zou keren:

"Ik weet niet of hij het zou doen, maar hij zou fantastisch zijn."

Raimi's Doctor Strange in the Multiverse of Madness draait nu in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair