Nog meer problemen voor streamingdiensten op komst?

Nog meer problemen voor streamingdiensten op komst?

Nederlanders vinden het aanbod te groot worden.

Netflix leverde recent 200.000 abonnees in, en lijkt daarmee voor het eerst in zijn geschiedenis een plafond geraakt te hebben. Gek is dat niet, gezien de moordende concurrentie in het streaminglandschap.

Maar die concurrentie lijkt te groot te worden. Filmstudio na filmstudio lanceert tegenwoordig een eigen streamingdienst. Daardoor neemt de versnippering van het aanbod toe, en begint elke streamingdienst wel zijn eigen prestige-tv te maken. Wat weer voor problemen zorgt, want hoe kies je nog welke streamingdienst je wilt hebben?

Te groot aanbod
Uit onderzoek van Prijsvergelijken.nl onder ruim 1.100 respondenten blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders inmiddels van mening is dat er te veel streamingdiensten zijn.

Dit jaar groeide het aanbod met twee diensten: Viaplay en HBO Max. Binnenkort debuteert ook SkyShowtime in Nederland, waarmee er nog eentje bij komt. En het is dan nog even wachten op de lancering van Paramount+, die ook dit jaar plaats zal vinden.

Zo komt er dus weer een stel streamingdiensten bij. Gemiddeld blijken Nederlanders twee tot drie streamingdiensten te hebben. Daarin is Netflix nog altijd veruit de grootste, want 80 procent van de respondenten heeft er een abonnement op. Videoland doet het ook goed, met 23 procent, gevolgd door Disney+ en Viaplay met 18 procent.

NieuwsFilm

meest populair