7 keer Liam Neeson voor op je watchlist

7 keer Liam Neeson voor op je watchlist

De actieheld maakte al heel wat mooie films.

Hieronder werpen we een blik op zeven van de beste / vermakelijkste films van acteur Liam Neeson die we tegenwoordig vooral kennen uit allerlei uiteenlopende actiethrillers vol geweld en wraak.

7. Taken

Bryan is een voormalig agent van de Amerikaanse geheime dienst. Hij zal opnieuw in actie moeten komen, aangezien zijn dochter Kim in de handen is gevallen van een bende die gespecialiseerd is in vrouwen-ontvoeringen en slavernij. Vanuit Los Angeles reist hij naar Parijs om haar te zoeken.


6. Darkman

Een wetenschapper wordt aangevallen door gangsters, ze blazen zijn laboratorium op met hem erbij. Hij overleeft de klap, maar is ernstig misvormd. Een arts verwijdert zijn zenuwen waardoor hij de pijn niet voelt. Met behulp van een synthetische huid, waaraan hij werkte, kan hij wraak nemen. Maar hoe gaat hij om met de liefde?


5. Batman Begins

De kleine jongen Bruce Wayne zag zijn ouders voor zijn ogen wreed vermoord worden: een trauma dat hem voor de rest van zijn leven vervult met wraakgevoelens. Het lot laat hem zijn wraak echter niet uitvoeren. Hij vlucht naar het Oosten, waar hij opgevangen wordt door de ninja-leider Ra's Al-Ghul, en als hij terugkeert naar zijn thuisstad Gotham City vindt hij die in de handen van maffiabendes en andere gangsters.


4. A Monster Calls

Connor is een 12-jarig jongetje wiens moeder terminaal ziek is. Dagelijks moet hij op school pesterijen van zijn klasgenootjes doorstaan. Om de bittere realiteit naast zich neer te kunnen leggen, ontwikkelt hij een fantasiewereld vol monsters die hem belangrijke dingen leren over het leven.


3. The Grey

The Grey gaat over een groep arbeiders in Alaska die na een klus op afgelegen terrein terugvliegen naar huis. Hun vliegtuig stort echter neer, en de mannen merken al snel dat ze in wolvengebied zijn gestrand. Om te overleven moeten ze een nietsontziende groep wolven te slim af zijn.


2. Silence

In de zeventiende eeuw reizen twee Jezuïeten naar Japan, om daar hun mentor te vinden. Daarbij ervaren ze de vervolging van Christenen in het land.


1. Schindler's List

De op het oog ijdele en gierige Duitse zakenman Oskar Schindler besluit tijdens het Nazi-regime zijn fabriek te gaan gebruiken als vluchtplaats voor Joden. Hij wist op deze manier zo'n 1100 Joden van de gaskamers van Auschwitz te redden.



NieuwsFilm

meest populair