Nog een tegenslag voor Netflix, nu aandeelhouders het bedrijf aanklagen

Nog een tegenslag voor Netflix, nu aandeelhouders het bedrijf aanklagen

De streamingdienst worstelt.

De afgelopen maand is een zware geweest voor Netflix. De streamingdienst kwam recent tijdens zijn kwartaalrapportage met teleurstellende cijfers en leverde voor het eerst abonnees in. En blijkt een plafond bereikt te hebben wat het aantal abonnees betreft.

Netflix gelooft zelfs dat de streamingdienst minder mensen gaat trekken naar zijn streamingdienst en meer mensen hun abonnement zullen opzeggen in de nabije toekomst. Nu klagen aandeelhouders Netflix aan.

De aanklacht tegen Netflix
Netflix wordt beschuldigd van "foute en / of misleidende statements", als gevolg waarvan investeerders die tussen oktober 2021 en april 2022 aandelen hadden, heel wat geld hebben verloren.

De streamingdienst gaf zelf toe dat het zijn nettowinst voor Q4 van 2021 en Q1 van 2022 "licht overschat" had. Daardoor verloor men 200.000 abonnees afgelopen kwartaal, wat leidde tot de aandelenkoers die 21 procent daalde.

De crux van de rechtszaak is dat Netflix "misleidende" statements gemaakt zou hebben over de groei van het bedrijf en de vooruitzichten. Dat terwijl het bedrijf "langzamer groeide" en "er moeilijkheden mee had om abonnees vast te houden."

Daardoor zou Netflix te veel positieve beelden geschetst hebben, met alle gevolgen van dien. Waar het toe leidt is natuurlijk onzeker, maar het is het volgende hoofdpijndossier voor Netflix.

NieuwsFilm

meest populair