Marvel-baas Kevin Feige over hoe hij omgaat met spoilers

Marvel-baas Kevin Feige over hoe hij omgaat met spoilers

De producent wil simpelweg een geweldige kijkervaring bieden, ongeacht spoilers.

Kevin Feige, de grote baas van Marvel Studios, is zich ervan bewust dat er steeds vaker spoilers op het internet verschijnen voor zijn films en series. De producent blijkt een even verfrissende als realistische kijk hierop te hebben.

De coronapandemie lijkt het 'spoilertijdperk' te hebben ingeluid. Aangezien thuiswerken een toevlucht heeft genomen, is ook de controle op personeel lastiger worden. Daardoor is het voor kwaadwillenden helaas makkelijker geworden om spoilers naar buiten te brengen.

Kevin Feige merkt natuurlijk ook dat er steeds vaker vroegtijdig informatie over zijn films en series op het internet verschijnt. De producent blijkt een verrassende kijk op spoilers te hebben.

Perfecte kijkervaring bieden
"Het is helaas onmogelijk om het uitlekken van spoilers tegen te houden en daarom is het nodig dat we ervoor zorgen dat de kijkervaring van onze films op zichzelf werkt, ongeacht de informatie die al wel of niet naar buiten is gekomen", vertelt hij tijdens een persconferentie voor Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Feige heeft ook een oproep aan de Marvel-fans. "We doen ons best om het uitlekken van spoilers te voorkomen en dat blijven we doen. Wanneer iemand iets steelt, deel het dan niet, want dat kan de ervaring van anderen negatief beïnvloeden".

Toch moet de producent toegeven dat Spider-Man: No Way Home heeft laten zien dat het eigenlijk niet zoveel uitmaakt wanneer veel details over een film van tevoren al op straat liggen. "Die situatie laat zien dat het belangrijk is om gewoon een goede film af te leveren", aldus Feige.

NieuwsFilm

meest populair