Deze topacteur zit in maar liefst 5 van de grootste filmreeksen

Deze topacteur zit in maar liefst 5 van de grootste filmreeksen

Wie kent de acteur Mads Mikkelsen eigenlijk niet?

In 2020 zagen we acteur Mads Mikkelsen nog in twee zeer sterke Deense films, met Druk en Riders of Justice. Ook ken je hem misschien uit Jagten. Daarnaast is hij al jaren in Hollywoodfilms te zien en in vijf heel grote franchises.

De Deens acteur had een van zijn eerste grote Hollywoodrollen in de James Bond-film Casino Royale (2006). In die film speelde hij de slechterik Le Chiffre. Het was een belangrijke rol van de acteur en even later was hij te zien in films als Clash of the Titans en The Three Musketeers.


Na zijn rol als Dr. Hannibal Lecter in de tv-serie Hannibal speelde hij opnieuw een schurk, dit keer in het Marvel Cinematic Universe. In Doctor Strange (2016) zagen we Mikkelsen als het personage Kaecilius.


In hetzelfde jaar was hij ook te zien in het Star Wars-universum. Hij speelde in de eerste A Star Wars Story-film Rogue One namelijk de rol van Galen Erso, een ingenieur die door het Galactic Empire ingeschakeld wordt om de Superlaser voor de Death Star te ontwikkelen.


Nu is Mikkelsen in een vierde grote filmreeks te zien, namelijk in de Wizarding World. De acteur vervangt in Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore de vertrokken Johnny Depp als het personage Gellert Grindelwald.


En dan is de acteur volgend jaar ook nog eens te zien in de Indiana Jones-franchise. Zijn rol in Indiana Jones 5 is nog onbekend, maar het is niet ondenkbaar dat hij de schurk zal spelen.

Nu is de vraag: in welke franchise zal hij hierna te zien zijn? Het DC Extended Universe, Jurassic World of Fast and Furious? De tijd zal het leren.

NieuwsFilm

meest populair