De voorwaarde die Michael Bay heeft bij een superheldenfilm

De voorwaarde die Michael Bay heeft bij een superheldenfilm

De filmmaker heeft een duidelijke eis.

Filmmaker Michael Bay richt zich sinds zijn Transformers-films op losstaande projecten, met de recent verschenen actiethriller Ambulance als prima voorbeeld. Het lijkt er niet op dat deze film een franchise start.

Maar zou Bay weer terug willen keren naar een franchiseformule, bijvoorbeeld een superheldenfilm of -reeks? Bay sprak erover met ComicBook.com.

"Het is niet dat ik niet geïnteresseerd ben in Marvel," vertelde Bay. "Zoals Ridley Scott zegt, is het meest gecompliceerde voor een regisseur en het leukste voor een regisseur het bouwen van de wereld."

Een eigen Bay-superheldenwereld
"Ik ben niet de man om naar Lucas' Star Wars te gaan en Star Wars Five te maken," zei Bay. "Zo ben ik niet. Ik ben niet degene die voor Iron Man Seven komt. Ik ben niet degene die Batman 10 doet. Ik wil mijn eigen ding doen. Ik zou graag een superheldenfilm maken, maar ik wil het doen op mijn eigen voorwaarden en mijn eigen wereld creëren."

De kans lijkt dus klein dat Bay in zee gaat met Marvel of DC, maar wie weet komt er een andere superheldenfranchise voorbij die Bay naar zijn hand kan zetten.

NieuwsFilm

meest populair