'Moon Knight' onthult eeuwenoud Avengers-team in het MCU

'Moon Knight' onthult eeuwenoud Avengers-team in het MCU

Dat hebben we nog niet gezien...

Een easter egg in de eerste aflevering van Moon Knight hint op een superheldengroep die vele eeuwen voor de Avengers bestaan moet hebben.

Disney+ lanceerde de serie afgelopen woensdag. De serie speelt zich af in het heden van het MCU, maar kan dankzij het onderwerp flink terug in de tijd kijken naar de oeroude geschiedenis van het Marvel Cinematic Universe. Waar de film Eternals al dook in de kosmische geschiedenis van het MCU als geheel, duikt Moon Knight meer in de Egyptische mythologie.

Moon Knight-helden
Dat de Avengers bepaald niet het eerste team van superhelden was in het MCU was al vrij duidelijk dankzij Eternals. Maar die aliens mochten door de regels die hen opgelegd waren door hun scheppers, de Celestials, niet interveniëren met de menselijke loop der geschiedenis.

Naast de Eternals waren er ook al Asgardians. En er blijkt nog een groep te zijn. In de eerste aflevering van Moon Knight verwijst Steven Grant naar een groep goden die de Ennead genoemd worden.

Hij wijst er ook op dat de poster die we op dat moment zien maar zeven leden van de groep toont, terwijl het er negen waren. In de Marvel Comics zijn dat Atum, Tefnut, Geb, Nut, Osiris, Shu, Set, Nephthys en Isis. Zij zijn in de Egyptische mythologie allemaal goden en godinnen.

In essentie is de groep een soort Avengers-team dat meermaals in actie komt om de mensheid te beschermen. Ze strijden vooral samen op het moment dat een van hun leden, Set, een duistere kant ontwikkelt.

NieuwsFilm

meest populair