Eerste recensies Marvel-serie 'Moon Knight': Kijken of skippen?

Eerste recensies Marvel-serie 'Moon Knight': Kijken of skippen?

Is de serie met Oscar Isaac de moeite waard?

Het embargo op de recensies van Moon Knight is opgeheven. Eindelijk krijgen we daarmee een beeld van de ontvangst van de nieuwe toevoeging aan het Marvel Cinematic Universe op Disney+.

De serie Moon Knight is een behoorlijk unieke in de filmfranchise van Marvel Studios, want de serie staat grotendeels los van het MCU en komt met de introductie van een gloednieuwe superheld. Dat gebeurde nog niet eerder op deze manier in een televisieserie in de franchise. Het is overigens wel het begin van een 'trend', want dit jaar verwachten we ook series rond Ms. Marvel en She-Hulk op Disney+.

De eerste recensies
Maar goed, hoe is de ontvangst van de eerste serie met acteur Oscar Isaac in de hoofdrol? We zetten een aantal van de recensies op een rij!

The Hollywood Reporter: "Of het nou in de figuranten, de regionale architectuur of Egyptische hiphop zit, de toewijding van [regisseur Mohamed] Diab is merkbaar, zelfs al zijn de meer standaard Marvel-wegen (actie, stunts en special effects) niet altijd even memorabel. [...] Conceptueel voelt het eerste seizoen van Moon Knight minder als een televisieserie en meer als een verklaring waarom kijkers zouden moeten willen kijken naar een samenwerking van het personage met Doctor Strange, Blade of wie dan ook. Tot nu toe is het vooral een argumentatie voor Oscar Isaac, en niet Moon Knight, om zich bij de Avengers te voegen."

Variety: "Deze nieuwe serie voelt bevrijd van de druk die WandaVision inperkte. [...] Tegen het midden raakt Moon Knight wat in de knel. De vierde aflevering, de laatste die critici te zien kregen, is wat traag tot een eindscène waarin de broodnodige kickstart zit."

Uproxx: "Ik heb tot nu toe genoten van de Marvel Disney+ series, van sommigen meer dan van anderen. Maar Moon Knight is de eerste die echt als iets op zichzelf staands voelt. [...] Oscar Isaac gaat ervoor. En neemt ons echt mee, voor ons eigen genot. Moon Knight is het Oscar Isaac Power Hour waar we allemaal op hebben zitten wachten."

TV Line: "Je weet niet waar Moon Knight heen zal gaan. En als je een theorie hebt, dan beloof ik je: aan het einde van de vierde aflevering wordt die sowieso op spectaculaire wijze opgeblazen."

Rolling Stone: "Er zitten heel wat interessante aspecten aan Moon Knight. Maar de comics, noch deze serie, slagen er echt in iets daarmee te doen."

Moon Knight is vanaf morgen te zien op Disney+ en draait om Moon Knight, een duistere en harde superheld. Hij lijdt aan een meervoudige persoonlijkheidsstoornis, wat het bestrijden van de criminaliteit niet gemakkelijk maakt. De serie krijgt zes afleveringen.

NieuwsFilm

meest populair