Waarom Samuel L. Jackson nog altijd Nick Fury speelt

Waarom Samuel L. Jackson nog altijd Nick Fury speelt

Al 14 jaar is Jackson te zien als de man met het ooglapje.

Sinds Iron Man uit 2008 speelt Samuel L. Jackson de rol van Nick Fury in het Marvel Cinematic Universe en het lijkt er niet op dat hij snel zal stoppen. In gesprek met Collider gaf de acteur aan dat hij er nog steeds enorm veel lol in heeft.

"Ja. Ik hou van Nick Fury. Natuurlijk. Kom op. Hij is een man die geen superkrachten heeft, die de leiding heeft over mensen met superkrachten, en ze laten hem het doen. Dat is speciaal aan hem. Hij is een leider van mannen die heel anders zijn," aldus Jackson.

Jackson koopt nog steeds stripboeken
"Het geeft veel voldoening om deel uit te maken van een wereld die ik als kind al zo lang bewonderde," vervolgde Jackson. "Ik koop nog steeds stripboeken. Ik ga nog steeds naar stripboekenwinkels. Ik lees ze nog steeds. Maar om daarin dat personage te kunnen zijn, is het hetzelfde als toen ik bijvoorbeeld Afro Samurai las."

"Het betekent iets om deel uit te maken van een culturele canon die mensen vereren en respecteren," sloot de acteur af.

Jackson was voor het laatst te zien in Spider-Man: Far From Home uit 2019 waarin hij een grote rol had. Afgelopen jaar sprak hij de stem in van Fury in de animatieserie What If...? Aankomende periode is hij te zien in de films The Marvels en Ant-Man and the Wasp: Quantumania en de serie Secret Invasion van Disney+.

NieuwsFilm

meest populair