Kickstarter-campagne voor Chris Stuckmanns horrorfilm is ongekend succes

Kickstarter-campagne voor Chris Stuckmanns horrorfilm is ongekend succes

De YouTube ster kan makkelijk 'Shelby Oaks' maken!

Waarschijnlijk kennen de meeste filmfanaten Chris Stuckmann wel. De 33-jarige Amerikaan is namelijk een bekende filmcriticus op YouTube. Als een van de meest populaire filmrecensenten heeft Stuckmann bijna 2 miljoen abonnees en meer dan 666 miljoen views op het platform. Zijn fans zijn hem dan ook zeer trouw, want zij hebben hem enorm geholpen om eindelijk zijn horrorfilm Shelby Oaks te kunnen maken.

Stuckmann heeft al eerder korte films geschreven en geregisseerd, maar hij wilde nu voor iets groters gaan. Al langere tijd had hij interesse in het maken van een found footage horrorfilm, gebaseerd op een internetmysterie over een groep paranormale onderzoekers die plotsklaps verdwijnen.

Kickstarter-succes
Om dit te kunnen doen begon Stuckmann een Kickstarter-campagne, in de hoop 250.000 dollar op te halen voor zijn film. Het werd echter een veel groter succes. Het project heeft naar verluidt namelijk al meer dan 650.000 dollar opgehaald dankzij de 6700 donateurs. Hiermee is Shelby Oaks ook meteen de meest gefinancierde horrorfilm van Kickstarter aller tijden geworden.

De producent van de film, Aaron B. Koontz, is dan ook in zijn nopjes en beloofd dat het geld goed gebruikt gaat worden: "Elke dollar die we hebben gekregen zal in de film gestoken worden!" Ook gaan ze de donateurs trakteren. Zo vervolgt Koontz: "We denken dat het heel gaaf zal zijn om te laten zien hoe we onze indie-film maken. Dit is niet zomaar een geldinzameling, maar een een community. We willen doorgaan met onze fans en een gemeenschap creëren die met ons mee 'kan reizen' tijdens de gehele productie!"

Over twee maanden beginnen de opnames van Shelby Oaks!

NieuwsFilm

meest populair