Waarom de derde 'National Treasure' er niet kwam

Waarom de derde 'National Treasure' er niet kwam

Het is zijn eigen schuld?

Sinds de release van National Treasure: Book of Secrets in 2007, het vervolg op National Treasure uit 2004, wordt er gesproken over een derde deel. Nu Disney+ werkt aan spin-off tv-serie - zonder Nicolas Cage - lijkt een tweede terugkeer van die acteur verder weg dan ooit.

Cage zelf weet wel waarom het derde deel er niet gelijk kwam. In gesprek met GQ keek Cage terug op de situatie en gaf uitsluitsel waarom de film waarschijnlijk niet gelijk na het tweede deel werd opgenomen.

Sorcerer's Apprentice en andere films
"De telefoon stopte met rinkelen. Ik ben zo van 'waarom zouden we National Treasure 3 niet maken? Het is veertien jaar geleden. Waarom niet?'," zei Cage tegenover GQ.

"Nou, Sorcerer's Apprentice was geen succes, en Ghost Rider verkocht niet echt kaartjes. En daarna Drive Angry. Die kwam en werd snel vergeten."

In hetzelfde gesprek gaf de acteur aan dat hij het leuker vindt om kleinere films op te nemen. "Ik geniet meer van het maken van films als Pig and Leaving Las Vegas, dan van het maken van films als National Treasure," bekende de acteur.

De vraag is of Nic Cage ook zo denkt over de salarisstroken. Een blockbuster als National Treasure zal ongetwijfeld meer geld in het laatje brengen.

NieuwsFilm

meest populair