'Moon Knight'-regisseur irriteert zich aan DC-film 'Black Adam'

'Moon Knight'-regisseur irriteert zich aan DC-film 'Black Adam'

Marvel durft één ding te doen waar DC zich niet aan lijkt te willen wagen.

Marvel-serie Moon Knight laat de Egyptische mythologie sterk naar voren komen. Zo zien we Khonshu, de Egyptische god van de maan, maar ook een hoop Egyptisch talent voor en achter de camera van de show. Regisseur Mohamed Diab heeft nu laten weten zich te storen aan het feit dat DC-film Black Adam deze aanpak niet heeft gevolgd.

Volgens Diab koos Warner Bros. er voor om de film met Dwayne Johnson af te laten spelen in een fictief land dat op Egypte lijkt in plaats van Egypte zelf:

"Het irriteerde me zeer dat DC Black Adam liet afspelen in een fictief land in het Midden-Oosten om maar geen Egyptenaren te hoeven casten. En dat terwijl je duidelijk ziet dat de setting Egypte moet voorstellen. Mogelijkheid om volkeren te vertegenwoordigen moeten niet worden verkwist. Het is echter geen complete fout, want het is op een reeks uit de comics gebaseerd waarin Egypte niet wordt genoemd."

Egyptisch talent voorop
Hij voegde eraan toe:

"Ik wilde zoveel mogelijk Egyptisch talent aan de wereld tonen. Elke cultuur zou moeten worden vergetenwoordigd door zijn eigen volk. Dus ik heb acteurs, een editor, een kostuumontwerper, een art-director en componist ingehuurd die allen Egyptisch zijn."

In een tweet liet Diab daarnaast weten dat Oscar Isaacs Marc Spector Joods blijft, ondanks vroege reacties dat dit in de serie zou zijn weggelaten.

Moon Knight is vanaf 30 maart a.s. te streamen via Disney+.

NieuwsFilm

meest populair