James Bond-franchise gaat uit zijn voegen barsten de komende jaren

James Bond-franchise gaat uit zijn voegen barsten de komende jaren

Amazon heeft grootse plannen.

Bijna een jaar nadat de overname voor het eerst aangekondigd werd, heeft Amazon eindelijk de overname van de legendarische filmstudio MGM weten af te ronden. Er ging 8,5 miljard dollar mee gepaard en ondertussen vragen filmfans zich af wat de toekomst brengt.

Dankzij de overname krijgt Amazon heel wat iconische franchises in handen. Denk maar aan Rocky Balboa, Legally Blonde, Stargate, Pink Panther en meer. En dan is er het kroonjuweel: James Bond.

James Bond
Variety heeft een interessant artikel gepubliceerd over de toekomst van de geheim agent. Volgens Variety ziet Amazon hem echt als het kroonjuweel van de overname.

Maar hoewel Amazon enorme plannen heeft, zijn producenten Michael G. Wilson en Barbara Broccoli moeilijk om overheen te kijken, want zij hebben een enorm niveau van creatieve controle over de complete franchise.

Tegelijk kijkt Amazon naar de mogelijkheid om de 007-franchise uit te bouwen. Zo zou men "willen kijken naar televisieseries en andere spin-offs". Maar dat kan Amazon wel willen: de Eon Productions-chefs moeten dan wel groen licht geven.

En zij zijn de afgelopen jaren heel duidelijk geweest: James Bond is een franchise voor de bioscoop, niet voor televisie en series behoren niet tot de mogelijkheid.

NieuwsFilm

meest populair