James Bond en vele andere franchises zijn nu van Amazon Studios

James Bond en vele andere franchises zijn nu van Amazon Studios

8,5 miljard dollar stak men erin.

Vorig jaar tekenden Amazon en MGM een deal voor een overname. Voor maar liefst 8,5 miljard dollar zou Amazon officieel de eigenaar van MGM worden. Die overname blijkt vandaag afgerond te zijn.

MGM is een filmstudio met een honderdjarige geschiedenis en een catalogus die bestaat uit meer dan 4.000 films en 17.000 televisieseries. Niet gek dus dat Amazon Studios zich daartoe wendde, in een poging het aanbod van streamingdienst Prime Video flink uit te kunnen breiden en de filmrechten op heel wat franchises over te nemen.

James Bond en meer
MGM is het thuis van onder meer James Bond (hoewel die franchise niet volledig eigendom van MGM is) en veel meer bekende franchises. Het idee van de overname schijnt vooral te zijn om nadruk te leggen op films, zodat Amazon Studios ook in dat opzicht kan groeien (momenteel ligt er met name focus op televisieseries).

De Amerikaanse Federal Trade Commission, de mededingingsautoriteit, moest de overname bekijken en heeft besloten die niet tegen te gaan.

Mike Hopkins, voorzitter van Amazon Studios, vertelde over de overname: "MGM heeft een gigantische catalogus met meer dan 4.000 films - 12 Angry Men, Basic Instinct, Creed, James Bond, Legally Blonde, Moonstruck, Poltergeist, Raging Bull, Robocop, Rocky, Silence of the Lambs, Stargate, Thelma & Louise, Tomb Raider, The Magnificent Seven, The Pink Panther, The Thomas Crown Affair en vele anderen - en 17.000 televisieseries - waaronder Fargo, The Handmaid's Tale en Vikings - die gezamenlijk meer dan 180 Academy Awards en 100 Emmy's opgebracht hebben. De echte financiële waarde achter deze deal is de schatkist aan IP die we hopen te gebruiken als basis voor nieuwe content, die we echt samen met het getalenteerde team van MGM willen ontwikkelen."

NieuwsFilm

meest populair