Deel jij jouw Netflix-wachtwoord? Straks moet je daar flink voor betalen!

Deel jij jouw Netflix-wachtwoord? Straks moet je daar flink voor betalen!

Netflix wordt stuk duurder door meekijkers.

In Nederland heeft Netflix zo'n vier miljoen betalende abonnees. Dat is flink wat. Het kunnen er echter veel meer zijn, aangezien heel wat mensen hun inloggegevens delen met familie en vrienden.

Netflix lijkt zich voor te bereiden om abonnees te laten betalen voor de personen die buiten het huishouden van de abonnee meekijken. En dat mogen ze niet, aangezien in de voorwaarden staat opgenomen dat je jouw inloggegevens niet mag delen met mensen buiten je huishouden.

Kosten voor iedere extra kijker
In Chili, Costa Rica en Peru gaat Netflix nu een systeem testen die herkent of er "illegaal" wordt meegekeken op een account. Per extra inlog buiten het huishouden gaat Netflix een extra bedrag berekenen, namelijk zo'n drie dollar.

Chengyi Long, directeur productinnovatie bij Netflix, zei tegen Variety dat het delen van het wachtwoord moet kunnen. De directeur vindt ook dat daar dan wat extra voor betaald moet worden.

"We hebben het mensen die samenwonen altijd gemakkelijk gemaakt om hun Netflix-account te delen, met functies zoals aparte profielen en meerdere streams in onze Standard- en Premium-abonnementen," meent Long.

"Hoewel deze functies enorm populair zijn, hebben ze ook voor verwarring gezorgd over wanneer en hoe Netflix kan worden gedeeld," aldus Wong. "Als gevolg hiervan worden accounts gedeeld tussen huishoudens, wat een impact heeft op ons vermogen om te investeren in geweldige nieuwe tv-series en films voor onze leden."

Welke impact zal het hebben?
Voorlopig gaat het dus om een test. Netflix kijkt al langer hoe ze het delen van inloggegevens kunnen tegengaan. De vraag is welke impact de extra kosten gaat hebben op het aantal abonnees. Het aanbod streamers neemt namelijk flink toe.

NieuwsFilm

meest populair