Deze Marvel-films werden geschrapt door MCU-plannen

Deze Marvel-films werden geschrapt door MCU-plannen

Van Silver Surfer tot Deathlok.

De Marvel-films Blade uit 1998 en vooral X-Men uit 2000 worden gezien als het startpunt van de reeks Marvel-superheldenfilms die sindsdien onophoudelijk het witte doek bestormen. In 2008 veranderde het subgenre ingrijpend door de start van het Marvel Cinematic Universe met Iron Man.

In die periode daarvoor waren er allerlei wilde plannen en deze worden nu onderstreept door een oude foto die online is verschenen. Daarop zien we allerlei projecten die al waren verschenen, in de maak waren of ergens op de planning stonden.

Veel wel én niet gemaakte films
We zien op de foto de titels staan van de gerealiseerde films The Punisher, Spider-Man 2, Man-Thing, Blade Trinity, Elektra en Fantastic Four. Deze verschenen in 2004 en 2005. Maar we zien nog veel meer titels staan.

Films als Iron Man (2005), X-Men 3, Namor en Ghost Rider (allen 2006) moesten ook verschijnen. Uiteindelijk verschenen alleen X-Men: The Last Stand en Ghost Rider, beiden in 2007.

Op de poster zien we achter de man in Spider-Man pak ook titels als Silver Surfer, Fury, Captain America en Deathlok. Deze films werden niet gemaakt, al verschenen de meeste personages later wel in een (solo)film.

Uiteindelijk wist Kevin Feige de studio Marvel Studios groot te maken. Ondertussen beschikt die studio weer over nagenoeg alle rechten en is er een samenwerking met Sony Pictures voor Marvels bekendste figuur Spider-Man.



NieuwsFilm

meest populair