'Star Wars'-serie na 'Obi-Wan Kenobi' laat niet zo gek lang op zich wachten

'Star Wars'-serie na 'Obi-Wan Kenobi' laat niet zo gek lang op zich wachten

De serie rond Cassian Andor komt er snel aan.

Disney+ maakt van 2022 een mooi jaar voor Star Wars-fans. Na de lancering van The Book of Boba Fett ging de franchise even met pauze, tot 25 mei als Obi-Wan Kenobi van start gaat. Daarna is het nog even wachten geblazen en komt er een serie aan die de titel Andor heeft. Mogelijk weten we nu wanneer de serie ongeveer van start gaat.

Andor is een nieuwe Star Wars-serie die dient als prequel op de film [film=]Rogue One: A Star Wars Story[/film]. In die film kon je zien hoe de Rebellen erin slaagden de geheime plannen voor de eerste Death Star te stelen van het Keizerrijk.

Cassian Andor
Het personage Cassian Andor was een van de belangrijkste personen in het stelen van die plannen. Hoewel een vervolg - gezien het einde van Rogue One niet mogelijk is - kon er wel een prequel gemaakt worden.

"Ik vind het heel interessant om een verhaal te vertellen, ook al weten we waar het eindigt," vertelde hoofdrolspeler Diego Luna in een interview met THR over de serie. Hij denkt dat vooral het dieper kijken naar de psyche van zijn personage interessant is en het verhaal van Rogue One extra gelaagdheid kan geven.

Lang hebben we moeten wachten tot we een indicatie kregen van wanneer de serie uitgebracht zou worden op Disney+.

Nu stelt de site Bespin Bulletin te weten wanneer. Volgens de fansite, die doorgaans over prima bronnen in Star Wars-land beschikt, gaat de show in augustus van start.

NieuwsFilm

meest populair