Diane Kruger over ongemakkelijke 'Troy'-auditie: "Ik voelde me gewoon als een stuk vlees"

Diane Kruger over ongemakkelijke 'Troy'-auditie: "Ik voelde me gewoon als een stuk vlees"

Tijdens een recent interview blikt de actrice erop terug.

Diane Kruger heeft al in heel wat grote films meegespeeld. Denk bijvoorbeeld maar aan Inglourious Basterds en Troy. Toch vond de actrice de auditie van de laatstgenoemde verschrikkelijk.

Kruger wist nog niet zo heel lang geleden de hoofdrol te bemachtigen in de serie Swimming with Sharks, waarin ze een ambitieuze filmregisseur speelt, die soms iets te ver gaat. Tijdens een recent interview om haar nieuwe project te promoten liet de actrice weten dat de serie haar wel aan het denken heeft gezet.

Niet altijd makkelijk
Zo zegt Kruger: "'Swimming with Sharks' liet me denken over mijn eigen carrière. Ik ben namelijk zelf ook de Weinsteins van deze wereld vanaf het begin tegengekomen". De actrice heeft voornamelijk een vervelend gevoel overgehouden aan haar Troy-auditie.

"Ik herinner me dat toen ik auditie ging dan voor 'Troy' ik een speciaal kostuum aan moest doen voordat ik de studio baas mocht zien" vervolgt Kruger, zonder namen te noemen. "Ik voelde me echt als een stuk vlees. Ik werd echt als het ware van top tot teen 'gescand' toen me werd gevraagd: "Waarom denk jij dat jij deze rol zou moeten spelen?" Dit was een vervelende auditie. Normaal gesproken hoef je ook niet een klein pakje aan te doen voor een studio-interview".

Vaker
Helaas bleef het niet bij een enkele keer voor de actrice. Zo vervolgt ze: "Ik ben wel vaker in situaties terecht gekomen die zeer ongepast en ongemakkelijk waren. Toen ik net begon dacht ik bij mezelf, dit is gewoon hoe het er in Hollywood aan toegaat. Maar ik kom zelf ook uit het modellenwereldje en geloof me, daar doen zich ook vaak zulke soort dingen voor..."

NieuwsFilm

meest populair