HBO Max gaat zijn aanbod enorm uitbreiden

HBO Max gaat zijn aanbod enorm uitbreiden

Discovery+ en HBO Max gaan samen.

Discovery, dat op het punt staat om Warner Bros. Discovery te worden komende maand (als de fusie met AT&Ts WarnerMedia afgerond wordt) is van plan om zijn huidige streamingdienst - Disovery Plus - samen te voegen met HBO Max. Het is dus niet de intentie om de twee platformen als een bundel aan te bieden.

Dat werd bekend gemaakt door Discovery CFO Gunnar Wiedenfels. Hij zal ook de CFO worden van het nieuw te vormen Warner Bros. Discovery. Hij vertelde tijdens de dertigste jaarlijkse Media, Internet & Telecom Conference van Deutsche Bank dat de voorbereidingen in gang zijn om de twee streamingdiensten samen te voegen.

HBO Max en Discovery Plus
"Een van de belangrijkste punten is dat wij geloven in een gecombineerd product en niet zozeer in een bundel. Wij denken dat de breedte en diepgang van deze content een fenomenale toegevoegde waarde zal hebben voor de consument", aldus Wiedenfels.

In Nederland betaal je enkel voor entertainment van Discovery Plus 3,99 euro per maand en voor de series én sport (zoals wielrennen, UFC en tennis) betaal je 5,99 euro per maand. Voor HBO Max, dat eerder deze maand pas lanceerde in Nederland, betaal je momenteel in een speciaal actietarief 3,99 euro per maand voor het standaardabonnement en 2,99 euro in de goedkoopste variant.

Hoelang ze nodig hebben om de twee streamingdiensten samen te voegen is niet zeker. "Het risico is groter, dus je wil het meteen goed doen. Tussen de twee direct-to-consumer producten, hebben we tegen de 100 miljoen klanten. Dus die krijgen allemaal hiermee te maken als we de wijzigingen doorvoeren. Dus moeten we een paar erg, erg gedetailleerde en gedisciplineerde plannen maken."

Het is dus nog niet bekend wanneer de samensmelting van de twee streamingdiensten plaats zal vinden.

NieuwsFilm

meest populair