Alicia Vikander vervangt Michelle Williams in historische thriller 'Firebrand'

Alicia Vikander vervangt Michelle Williams in historische thriller 'Firebrand'

Alicia Vikander zal de rol van Koningin Catherine Parr overnemen van Michelle Williams.

Volgens Deadline heeft er een verandering plaatsgevonden in de cast van de opkomende historische thriller Firebrand. Alicia Vikander zal nu de rol spelen van Koningin Catherine Parr.

Hiermee neemt de actrice de rol over van Michelle Williams. Firebrand zal het verhaal volgen van Koningin Catherine Parr, wie de zesde en laatste vrouw van Koning Henry VIII was.

Koningin Catherine Parr
Koningin Catherine Parr's huwelijk met Koning Henry VIII bracht haar leven in gevaar. Zo had de koning al twee eerdere vrouwen van hem laten onthoofden.

Toch gaat de koningin verder met haar plan om de koning een protestant te maken, zoals ze zelf ook al was. In die tijd weerden veel protestanten achtervolgd en geëxecuteerd.

Alicia Vikander
Het eerdere werk van Vikander bestaat onder andere uit David Lowery's The Green Knight uit 2021, en de Tomb Raider film uit 2018. In deze laatst genoemde film speelde ze zelf de hoofdrol van Lara Croft.

Nu zal ze de rol van Koningin Catherine Parr op zich nemen in deze door Karim Aïnouz geregisseerde historische thriller. Ze neemt de rol over van Michelle Williams, die hiervoor werd gecast in oktober 2021.

Karim Aïnouz
De regisseur van Firebrand werkte eerder aan films als The Invisible Life of Eurídice Gusmão (2019) en The Silver Cliff (2011). De regisseur had het volgende te zeggen over de opkomende film: "Dit is een vrouw die een portret verdient."

Aïnouz zei ook nog: "Er is veel afgebeeld over de koning en de vrouwen die zijn omgekomen. Het is belangrijk om te kijken naar iemand die sterker blijkt te zijn dan de krachten om hen heen. Dit is een modernistische kijk op de klassieke trope van de vrouw die gevangen zit in een kasteel met een monster. Een van de eerste dingen die in me opkwamen toen ik hieraan begon was de legende van Blauwbaard. Ik denk dat het belangrijk is om verhalen die zijn overgebracht als romantische liefdesverhalen opnieuw te bekijken."

NieuwsFilm

meest populair