Lancering HBO Max in Nederland gaat gepaard met problemen

Lancering HBO Max in Nederland gaat gepaard met problemen

Nog niet alles werkt even goed.

Nederland is sinds dinsdag weer een streamingdienst rijker: HBO Max. Hoewel de reacties op het aanbod overwegend positief zijn, verloopt de lancering niet helemaal vlekkeloos.

Het is vrij gebruikelijk dat een streamingdienst in de eerste weken kampt met wat kinderziekten. Ook HBO Max kan daar niet aan ontsnappen, zo blijkt uit een rondgang op het internet.

Allereerst lukt het sommige geïnteresseerden niet om een abonnement af te sluiten via iDeal. Wat daarvan precies de oorzaak is, is niet bekend. Wie deze problemen ondervindt, kan contact opnemen met de klantenservice.

Anderen beklagen zich ook over de kwaliteit van de ondertiteling. De vertalingen zouden niet altijd even sterk zijn en de balken met tekst zouden soms te kort in beeld staan. Het is te hopen dat de streamingdienst daar de komende tijd naar gaat kijken.

Een andere veelgehoorde klacht gaat over de afspeelfrequentie. Voor veel oude titels is dat 25 beelden per seconde; iets hoger dan de gemiddelde bioscoopfilm van vandaag de dag. Het gaat hier echter om een thuisstandaard voor de Europese markt.

Dergelijke punten vallen te vergeven door het interessante lanceringsaanbod: wie voor eind maart een abonnement afsluit, profiteert levenslang van 50 procent korting (de korting vervalt wanneer het abonnement wordt onderbroken).

NieuwsFilm

meest populair