'Do svidaniya': Netflix trekt zich volledig terug uit Rusland

'Do svidaniya': Netflix trekt zich volledig terug uit Rusland

Alle producties waren al stilgelegd.

Nadat al vele bedrijven stopten met hun activiteiten in Rusland heeft ook Netflix de stekker eruit getrokken. Een paar dagen geleden werden al alle producties gestaakt door de streamer en nu eindigen voorlopig ook alle streamingactiviteiten.

Simpel gezegd betekent dit dat Russen niet meer naar Netflix kunnen kijken. Dit doet de dienst uiteraard door de oorlog die op dit moment woedt in Oekraïne. Eerder weigerde Netflix uitzendingen van de Russische staatstelevisie op de streamingdienst te plaatsen.

Netflix staakt met Netflix Rusland
Het gevolg is dat Netflix geen Russische abonnees meer accepteert. Het is onduidelijk hoe Netflix omgaat met zijn huidige abonnees die nu dus geen Netflix meer kunnen ontvangen.

"Gezien de omstandigheden ter plaatse hebben we besloten om onze service in Rusland op te schorten," zei een Netflix-woordvoerder tegen Variety.

Het stopzetten van de Russische producties is voor Netflix ongetwijfeld ingrijpend. Zo werd er gewerkt aan de serie Anna K, een hervertelling van Anna Karenina. Netflix heeft minder dan één miljoen Russische abonnees.

NieuwsFilm

meest populair