Gollum-acteur Andy Serkis gaf stemmen aan 132 'The Lord of the Rings'-personages

Gollum-acteur Andy Serkis gaf stemmen aan 132 'The Lord of the Rings'-personages

Andy Serkis moest een stemvirtuoos zijn.

In 2001, 2002 en 2003 verschenen de drie delen in Peter Jacksons geliefde The Lord of the Rings-filmtrilogie. Een van de belangrijkste personages in de reeks is Sméagol/Gollem van acteur Andy Serkis.

De acteur speelde de vervreemde Hobbit vooral middels motion capture. Het resultaat was een van de hoogtepunten uit de reeks, met enkele iconische scènes die iedereen zich kan herinneren.

Nu wordt duidelijk dat Serkis veel meer werk verrichtte voor die trilogie, en ook de The Hobbit-drieluik. Voor de audioboeken moest hij maar liefst 132 personages inspreken. Serkis sprak erover tijdens The Late Show with Stephen Colbert.

132 personages in de Lord of the Rings-audioboeken
"Ik moet zeggen dat ik in mijn carrière behoorlijk wat rollen heb gespeeld, maar zes weken voor een microfoon zitten om The Lord of the Rings in zijn geheel op te nemen, was denk ik een van de meest uitputtende en mentaal uitdagingen," vertelde de acteur.

"Audioboeken, het zijn geen gemakkelijke dingen. Ik bedoel, ik ben een fysieke acteur. Het een test op zich met vele niveaus. Het is een emotionele reis. Ik beeldde mijn vrienden in met wie samenwerkte, maar verzon ook nieuwe stemmen," onthulde Serkis.

Meer details hoor je hieronder in Serkis' gesprek met Colbert.



NieuwsFilm

meest populair